Kies je voor een sim only of mobiel abonnement?

Sim only abonnement nemen

Een sim only abonnement betreft een simkaart met daarop bellen, sms en mobiel internet die je in een zelf gekocht toestel stopt. Het grote verschil met een mobiel abonnement is dat je hierbij geen toestelkrediet aangaat en geen BKR registratie krijgt zoals bij een toestellening van meer dan 250 euro. Een sim only kan zeer voordelig zijn.

Veel providers geven veel internet, belminuten en sms weg voor lage prijzen. Ben je iemand die dol is op mobiel internet, vaak onderweg is of weinig gebruik maakt van wifi? Dan kun je bij veel providers een onbeperkt internet bundel afnemen van 5GB per dag die je onbeperkt gratis met 1GB per keer aanvult als de bundel op is.

Zo zijn er voor de liefhebber die veel bellen onbeperkte bel en sms opties waarbij je ook met bellen binnen Europa voordelig uit bent. Ook kun je meestal binnen Europa gratis gebruik maken van je Nederlandse internet bundel die in heel Europa geldig is. Je betaald dan niet extra per mb. Echter zit er wel vaak een limiet aan deze EU bundels per maand. Ben je juist heel simpel en bel je weinig of gebruik je weinig internet? Dan kun je voor een laag maandbedrag 1GB internet nemen en bijvoorbeeld 100 belminuten. Dit zijn de voordeligste opties.

Mobiel abonnement afsluiten met toestelkrediet

Bij een mobiel abonnement leen je een mobiel toestel bij het abonnement, al dan niet met eenmalige bijbetaling. Het grote voordeel hiervan is dat je een dure smartphone niet ineens uit je zak hoeft te betalen maar dat je voor een redelijk laag maandbedrag al de nieuwste smartphone in huis hebt.

Echter ga je wel een lening aan dus vindt er een BKR check plaats en inkomsten en lasten toets. De BKR check vindt alleen plaats als je een toestelkrediet van meer dan 250 euro neemt. Een goedkope smartphone onder de 250 euro wordt dus niet bij de BKR geregistreerd.

Dit houdt in dat je maximaal een bedrag van 10 euro per maand aflost. Indien je een duurder toestel kiest en een groot deel ineens betaald zodat je nog minder dan 250 euro als restant bedrag overhoudt en je voor 10 euro per maand het restant van het toestel afbetaald vindt er tevens geen BKR check plaats.

De inkomsten en lastentoets kijkt naar wat je maandelijks af kunt lossen. Nadeel is dat je met een negatieve BKR registratie geen toestel van boven de 250 euro geheel kunt lenen.

Beste sim only abonnementen vergelijken

Sim only abonnementen vergelijken kun je het beste doen om erachter te komen welk abonnement het beste bij je past. Providers bieden vaak veel diensten en producten voor weinig geld. Tevens geven ze klanten vaak kortingen die meerdere abonnementen bij een provider hebben lopen. Voor het hele gezin bijvoorbeeld. Dan krijgt ieder gezinslid de korting.