Smartwatch

Waar een smartwatch vroeger nog werd gezien als een nerd gadget, worden er steeds mooiere smarwatches uitgebracht. Voor iedereen is er wel een smartwatch te vinden. Een smartwatch is voor iedereen bruikbaar, ben je telefoon vergeten, de smartwatch verteld je dat je hem bent vergeten. Een smartwatch is een verlengstuk voor je telefoon. Als je een melding ontvangt kun je op het horloge zien wat de melding is en of je je telefoon nodig hebt. Zit je in een belangrijke vergadering, kun je door snel te kijken bepalen of het bericht belangrijk genoeg is om je telefoon erbij te pakken. Doordat smartphones steeds groter worden, zijn ze lastiger te gebruiken als je bijvoorbeeld aan het lopen bent. Ook hiervoor is het handig om een smartwatch te hebben. Maar dit zijn natuurlijk niet de enige mogelijkheden.

Ontwikkeling

De meeste fabrikanten van smartphones hebben al een smartwatch of zijn bezig. Zo heeft samsung al een aantal horloges op de markt gebracht en heeft apple sinds 2015 de Apple watch. Doordat de belangstelling voor de smartwatch groot is zijn ook de fabrikanten van goedkopere telefoons bezig om een smartwatch te ontwikkelen en deze op de markt te brengen. Hierdoor is een smartwatch voor iedereen te betalen.

Sport-Watch

Doordat veel technieken makkelijk in een smartwatch in te bouwen zijn, zoals hartmeters, gps, beweging sensors en noem maar op is het bekijken van je sportgegevens nog veel makkelijker. Met een smartwatch kun je trainen op hartslag en trainen door middel van interval training. Veel smartwatches zijn waterdicht en kan er zelfs mee gezwommen worden. Doordat de smartwatch zoveel dingen kan waarnemen kun je je gegevens bijna als een professionele sporter terug bekijken.

Zo zijn er verschillende sportwatches voor hardlopen, maar ook voor golfen heb je verschillende smartwatches, waarmee je precies kunt zien waar je op de baan staat. Vaak staan er al een aantal apps op van de fabrikanten die je gezondheid in de gaten houden. Zo houdt google fit bij hoeveel stappen je zet en hoeveel je op een dag hebt gefietst. Wil je dit niet, dan kun je dit alles natuurlijk uit zetten.

Design

Vroeger kocht je een horloge om te kijken hoe laat het was. Maar het was niet alleen een horloge, het was ook een status symbool. Tegenwoordig heb je geen horloge meer nodig, maar handig is het zeker. Al is het alleen maar om te kijken hoe laat het is. Ook op een smartwatch kun je gewoon zien hoe laat het is. Meestal zijn er verschillende opmaak mogelijkheden voor je wijzerplaat.

Voor sommigen moet de smartwatch een normaal uiterlijk hebben. Geen futuristische uitspattingen, voor anderen willen juist laten zien dat ze een modern horloge hebben. Veel ontwikkelaars zijn nog zoekende naar een goed uiterlijk. Wil je een vierkant scherm, of wil je juist een rondscherm dat meer lijkt op de oude vertrouwde horloge.

Toont alle 40 resultaten