Handige functies van een smartwatch

Naast dat smartwatches er mooi uitzien, hebben ze ook handige functies. Natuurlijk kun je het gebruiken als horloge, maar er zijn veel meer functies. Hierdoor zijn smartwatches ook zo populair. In combinatie met een telefoon is het slim om voor een smartwatch te kiezen.

Zo hoef je bijvoorbeeld niet altijd je telefoon erbij te pakken, omdat je meldingen ook kunt bekijken op je smartwatch. Verder is een smartwatch natuurlijk compacter dan een telefoon. In deze blog lees je meer over interessante en handige functies van een smartwatch.

Vele apps 

Je kunt op je smartwatch vele apps installeren, waardoor je eigenlijk van alles kunt doen. Zo kun je bijvoorbeeld Spotify installeren en naar muziek luisteren, berichten sturen via Whatsapp, navigeren met je smartwatch en het weer checken met Buienradar. Dit zijn stuk voor stuk handige apps, en bovendien slechts een kleine greep uit het aanbod apps die je kunt installeren op je smartwatch.

Internet 

Het is natuurlijk zeer handig dat je met een smartwatch kunt internetten. Zo kun je toch even snel iets opzoeken, zonder dat je bijvoorbeeld je telefoon erbij hoeft te pakken. Dat is in bepaalde situaties zeker handig! Het is eenvoudig om je smartphone te verbinden met WiFi. Vervolgens kun je gewoon gebruik maken van de browser op je smartphone om te internetten!

Smartwatch als afstandsbediening

Het is zelfs mogelijk om een smartwatch als afstandsbediening voor je tv te gebruiken! Heb je thuis een alles in 1 pakket? Dan kun je je smartwatch dus niet alleen gebruiken om mee te internetten, maar ook als afstandsbediening voor je tv. Best handig!

Bellen

Een zeer fijne functie van een smartwatch is dat je ermee kunt bellen. Zo kun je eenvoudig en snel telefoontjes opnemen en heb je niet altijd je smartphone nodig. Men kiest er daarom vaak voor om met hun smartwatch te bellen; het is een van de meest populaire functies van een smartwatch.